Sprawdź!

Sklep

Blog

Kącik zdrowia

Szybka ziemniaczana przekąska na danie główne lub jako dodatek do potraw. Uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Sprawdź jak wykonać zdrową wersję light popularnych frytek.Frytki tradycyjnie przygotowane i usmażone w głębokim tłuszczu choć są smaczne, to jednak ze zdrową dietą nie mają nic wspólnego. Przepis, który Wam dziś polecamy jest zaś zdrowy, smaczny i dietetyczny. Frytki bez dodatku tłuszczu są chrupkie i można je wykonać jako alternatywę dla tych niezdrowo przyrządzanych. Ziemniak jest warzywem zawierającym wiele witamin i składników odżywczych np. sód, potas, magnez, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, witaminy K, B1, B2, B6 oraz witaminę C.

Czy fast food może być dietetyczny? Okazuje się, że tak! Przepis na dietetyczne frytki tylko u nas frytki-artykul
Składniki:
• kilka sztuk twardych ziemniaków
• 1 białko jaja
sól himalajska
• papryka w proszku, słodka wędzona
• czosnek niedźwiedzi
• tymianek
• zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Ziemniaki należy pokroić w słupki i umyć, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Białko ubijamy ze sporą szczyptą soli, a następnie dodajemy przyprawy (można użyć też innych według uznania).
Frytki wrzucamy do białka z przyprawami i dokładnie obtaczamy, aby każdy kawałek oblepił się białkiem. Takie frytki rozkładamy na blasze do pieczenia i zapiekamy w temperaturze 180-190ºC około 50 min.

One Response so far.

  1. motywacja do odchudzania napisał(a):

    Najwazniejsza w odchudzaniu jest motywacja drogie dziewczyny, ja dzien w dzien ogladam niesamowite metamorfozy przed i po odchudzaniu i daje mi to kopa do ruchu

Skomentuj